Sık Sorulan Sorular
 

Neden Hydroseeding?


Mevcut toprağa uygulanabildiğinden toprak taşıma ve toprak serme işçilikleri minumumdadır. Elle tohum ekme yönteminde kullanılan kapak toprağı serme ve eleme, bu toprağı taşıma vb. işçilik maliyetleri tamamen ortadan kaldırmıştır. Elle ekime göre daha az malzeme kullanıldığı ve uzun süreli çalışmaları ortadan kaldırdığı için daha ekonomiktir.

Bitkisel toprak olmayan ya da toprak tutmayan, elle ekim yapılamayan zor (eğimli) alanlarda rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Tohumların alana homojen olarak yayılması, çim alanın da homojen olarak görünmesini sağlar. Karışımdaki yapıştırıcı ve malç sayesinde uygulama sonrası 2-3 saat içerisinde donar ve tohumların sulama suyu veya karıncalarla taşınması, yağmurlarla akması veya rüzgarla uçması gibi durumlar söz konusu olamaz. Böylece yeşil alanınız içerisinde boşluk, sararma vb. olumsuzluklar göremezsiniz.

Organik gübre ve destekleyici maddelerin kullanılması sayesinde bir süre bitki besinine ihtiyaç duymamakta ve mevcut toprak çok kısa sürede bitkisel özelliğini kazanmaktadır. Ahır gübresi kullanılmadığı için sıcak havalarda mantari  hastalıklara ve çim içinden çıkabilecek yabani otlara izin vermemektedir. Kullanılan malzemeler steril olduğundan hastalık ve zararlı bulaştırma ihtimali bulunmamaktadır.

Elle tohum ekimine göre uygulama süresi oldukça kısadır. Zaman ve emek tasarrufu sağlanır.

Elle ekim yöntemine göre  ekilen tohumun çimlenme yüzdesi yaklaşık 2kat daha fazladır.

Hydroseeding yöntemiyle ekilen tohum çok daha güçlü kök yapısına sahip olarak kuvvetli ve kaliteli bitkilerin oluşmasını sağlar.

Hydroseeding yeteneği ile kendi ağırlığının 10 katı kadar su tutması kesinlikle nem mastik ile hızlı, sağlıklı çimlenme, yüksek bitki kalitesi ve tohumların hayatta kalabileceği maksimum ortamın bu yöntemle oluştuğu kanıtlanmışır.

Sulu püskürtme yöntemine dayandığı için tohuma ilk nemli ortamı daha uygulama yapılırken verilmiş olur.

Solusyondaki malç hem kapak toprak görevi görürken aynı zamanda bütün karışımın ve tohumun çimlenebilmesi için gerekli her türlü ortamının da koruyucusu olur.

Solüsyondaki tüm karışımlar organik olduğu için doğaya ve çevresine hiçbir zarar vermez, sağlıklıdır.


« Diğer Sorular