Sık Sorulan Sorular
 

Profile Sarf Malzemeleri Aktivasyon Açıklamaları


Hydroseeding, tohumun Profile Malç, Profile JumpStart, Profile BioPrime ve Profile FiberBond Ultra ile belirlenmiş oranlarda karıştırılarak, toprak yüzeyine püskürtülüp, yüzeyde yeni bir  tabaka oluşturma esasına dayanan bir ekim yöntemidir.

Hydroseeding yönteminin doğru olarak uygulanabilmesi; doğru makine seçimi, doğru sarf malzeme seçimi, doğru tohum seçimi ve doğru uygulama yönteminin uygulanmasına bağlıdır.

Ph ve sulama sorunlarının olmadığı normal hydroseeding uygulamalarında, temel 4 sarf malzeme kullanılmaktadır. Bunlar malç, JumpStart, BioPrime ve FiberBond Ultra dır.

PROFİLE MALÇ

Dünyanın en büyük malç ve  sarf malzeme üreticisi olan Profile Products’ın her amaca hizmet için geliştirilmiş onlarca malç çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak Profile Malç; hydroseeding karışımında  kapak örtü görevini yapmaktadır. Uzun lifleriyle tam yüzey örtüsü oluştururken, yüksek su tutma kapasitesiyle tohuma çimlenme için gerekli nemli ve gölgeli ortamı hazırlamaktadır. Ayrıca tohumu, çevresel tüm baskılardan maksimum koruma altına almaktadır. Tohumun rüzgârla, yağmurlarla, yanlış sulamayla, kuş ve karıncalarla olan mücadelesini ortadan kaldırmaktadır. Gece-gündüz sıcaklık farklarından toprağı koruduğu gibi rüzgârlarla gelebilecek yabancı otlarında toprak yüzeyine dokunumunu engelleyerek yabancı ot kontrolüne destek vermektedir. Tohumu direk gün ışığından korumaktadır. Toprağın organik yapısında ve humus oluşumunda etkilidir. Yeşil rengiyle ,operatörler için uygulama  kolaylığı sağlayıp, daha ilk günden yeşil rengiyle estetik bir yapı oluşturmaktadır.%100 odun hamurundan mamulden olabildiği gibi çeşitli karışım oranlarında veya saf olarak selüloz da üretilen Profile Malçlar, organik ve doğada %100 çözünen bir üründür. Kötü koku, yanıcı, zehirli etkisi yoktur. Bitkiler ve hayvanlar için hiçbir zararlı etkisi yoktur.

PROFİLE JUMPSTART

Hızlı başlangıç olarak tanımlanmaktadır. Tam bir toprak jenerasyonu olup, hümik asit ve yarayışlı formda 200 türün üzerinde toprak bakteri içermedir. Topraktaki nem birikimini en üst seviyeye çıkardığı gibi, güçlü besin alımını aktive eder. Strese ve çevresel baskılara karşı tohumu güçlendirir. Bitkinin  güçlü kök sistemi oluşturmasını aktive ettiği için, doğan bitkilerin sağlıklı, güçlü ve karakteristik özelliklerini %100 taşımasını sağlamaktadır. Kullanılmadığı bir uygulamaya göre;%275 fazla çimlenme, %281 daha fazla bitki boyu ,%115 fazla bitki kitle oluşturduğu deneylerle kanıtlanmıştır.

PROFİLE BİOPRİME

BioPrime biostimulant uzun vadede bitki canlılığını etkileyen sorunları gidermek için tasarlanmıştır.18-0-0 tescilli azot içeriğine sahip olup ,fakir topraklarda rehabilitasyon için uygundur. Yosun (ascophyllum nodosum) serbest azot, hümik asit ve endomikoriza içerir. Toprağın çok kısa bir sürede organik, fiziksel ve mineral yapısını güçlendiren, hızlı humus oluşumunu teşvik eden ve tohumun çimlenmesini hormonlar ve uyarıcılarla aktive eden  özel bir karışımdır. BioPrime, toprağın yapısını ve su tutma kapasitesini geliştirir, mikorizal mantar kolonisi oluşumuna ve gelişimine destek sağlar. İçerdiği yararlı mikroplar, bakteriler ve sporlar toprağın organik, fiziksel ve mineral  yapısını hızlı bir şeklide iyileştirir. Yine bu mikroplar ve bakteriler için besin elementlerini içerir. Hormonlar ve uyarıcılarla tohumu hızlı bir şekilde çimlenmesini sağlayarak aynı zamanda tohumun yaşayacağı mineral toprak yapısını düzenler. Biyolojik olarak çözünür, geride koku tortu bırakmaz.

PROFİLE FİBERBOND ULTRA

Fiberbond Ultra malç matrislerin mekanik ve kimyasal bağlarını güçlendirerek hidrolik uygulanan fiber malç malzemelerin performansını artırır. Bu güvenilir yapıştırıcı, fiber malç kapsama ve çekim mesafesi artırmak için daha yüksek bir viskozite bulamaç yaratır ve daha iyi çim kurulması için çimlenmeyi geliştirir. Fiberbond Ultra hidrolik tohumlama makineleri için her türlü kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan esneklikte üretilmektedir. Düz ve eğimli alanlarda tüm hydroseeding uygulamalarında kullanılan soğuk suda çözünebilen bir yapıştırıcıdır. En zor şartlarda bile malçın yerinde durmasını ve akmamasını sağlar. Rüzgârlı ve eğimli alanlarda tam bir çözümdür. Uzun süreli koruma sağlar. Biyolojik olarak çözünür. Geride tortu bırakmaz.

Tüm Profile sarf malzemeler özel olarak üretilip, birbirlerini tamamlayıcı nitelikte geliştirilmiştir. Belirlenen oranlarda beraber kullanılmalıdır. Toprağı fiziksel ve organik olarak geliştirir ve tohumun çimlenmesini aktive ederler.


« Diğer Sorular